Kaip išsirinkti tinkamą rankšluostį?

Kaip išsirinkti tinkamą rankšluostį ar vonios rankšluostį?

Ar galite išsirinkti tinkamą rankšluostį, vonios rankšluostį arba kodėl geriau nenaudoti audinių minkštiklio?

Į dažniausiai užduodamą klausimą, kaip išsirinkti tinkamą rankšluostį ir vonios rankšluostį, atsakome paprastai: „Rankšluostis turi būti malonus liesti, minkštas odai ir gerai sugerti drėgmę“.

Tačiau kaip žinoti, kad rankšluostis, kurį laikome rankoje parduotuvėje arba kurio nuotraukos sužavėjo kataloge ar internetinėje parduotuvėje, atitiks mūsų kriterijus?

Informacija apie gramatūrą, apie kurią pirkėjai teiraujasi pirkdami, dažnai iškreipia kokybiško rankšluosčio įvaizdį. Sprendimas pagal svorį turi privalumų ir trūkumų. Gramatūra informuoja apie tai, kiek medvilninių verpalų buvo sunaudota 1m² kilpinės medžiagos, bet ne apie panaudotos medvilnės kokybę. Įprastas svoris yra 300-600 g/m².




Rankšluosčių klasifikavimas pagal svorį:

Lengvas  250 – 350 g/m2
Vidutinis 350 – 450 g/m2
Sunkus 450 – 550 g/m2
Labai sunkus  virš 550 g/m2

Kokybiško rankšluosčio savybes galima apibendrinti šiomis eilutėmis:

Pagrindinė rankšluosčio paskirtis – sausinti, t. y. sugerti drėgmę. Tai užtikrina natūraliai drėgmę sugeriantis medvilnės pluoštas. Taigi, jei norime kokybiškų rankšluosčių, dažniausiai medvilninių, jie turi būti pagaminti iš geros kokybės ir grynos medvilnės siūlų. Geriausios kokybės medvilnė gaunama Egėjo pusiasalyje ir Egipte – regione, kuriame kritulių kiekis yra mažas. Ne mažiau svarbus ir verpalų pluoštas. Ilgi (šukuotiniai siūlai) arba trumpi (verpiamieji siūlai). Verpstinius siūlus matome darbiniuose rankšluosčiuose, tačiau dauguma mūsų namuose jau turime ilgo pluošto kilpinius rankšluosčius. Iš ilgų pluoštų pagaminti gaminiai geriau sugeria drėgmę, yra tvirtesni ir ilgiau tarnauja.

Nors televizijos reklamose teigiama, kad audinių minkštiklis padaro audinius minkštus ir švelnius, gamintojai laikosi priešingos nuomonės! Naudojimo instrukcijose draudžiama naudoti audinių minkštiklį, nes jis pluoštus "sulipina", todėl rankšluostis praranda minkštumą ir švelnumą.

Šiuo metu labai populiaru pirkti rankšluosčius. Kiekvienas gamintojas seka dabartines pasaulinės rinkos tendencijas ir atitinkamai pritaiko savo kolekcijai. Šiais laikais nesunku derinti vonios kambarį prie tinkamos spalvos ar stiliaus rankšluosčių. Drąsios ryškios spalvos, 3D raštai, gražūs gėlių, lapų raštai ant sienų, subtilūs akmenukai, audinio ir kilpinio audinio deriniai, subtilūs kutai – visa tai galima pamatyti naujose mados tendencijose.

Ar jums labiau patinka modernus vonios kambarys, ar mėgstate klasikinį stilių? Nebijokite klausti ir lengvai raskite savo stilių el. parduotuvėje SoftCotton.lt.